Як лікувати катаракту? Які процедури для очей урятують ваш зір?

Кришталик ока з віком втрачає прозорість. Тому на катаракту найчастіше страждають люди похилого віку. Але хвороба може вразити будь-кого (наприклад, через травму ока). Про інші захворювання очей дивіться цей блог здоров’я. Симптом катаракти – постійне погіршення зору, що ускладнює повсякденну діяльність. Єдиний спосіб покращити зір – це операція.

Чи можна лікувати катаракту фармакологічно?

На ранніх стадіях захворювання офтальмолог зазвичай призначає очні краплі, щоб кришталик не помутніли. Все частіше, навіть на початковій стадії захворювання, лікар приймає рішення про операцію – єдиний ефективний метод позбавлення проблеми.

Процедура полягає у видаленні помутнілого кришталика та заміні його на зовсім новий, штучний (з акрилу або силікону). Операція дозволяє вам відновити гостроту зору, і її ефект не залежить від того, чи вирішите ви це зробити в державній лікарні або в приватній клініці. У кожному випадку об’єктив підбирається індивідуально.

Під час операції з видалення катаракти також можна позбутися від дефектів рефракції (міопія або міопія). Потім імплантуються мультифокальні лінзи.

Як лікувати катаракту? Які процедури для очей урятують ваш зір?

Як працює видалення катаракти ультразвуком?

Процедура займає лише 15-20 хвилин і повністю безпечна. Хірург робить два отвори в тканині ока скальпелем. У першу він поміщає пристрій, що випромінює ультразвукові хвилі. Вони розбивають каламутну лінзу. У другий з отворів лікар поміщає мікроскопічний пилосос, яким всмоктує його уламки. На місце знятої лінзи лікар вставляє синтетичну лінзу. Надрізи настільки малі, що закриваються, не залишаючи шрамів.

Через 3 години після операції ви зможете піти додому, але дуже важливо неухильно дотримуватися рекомендацій офтальмолога. Ви повинні використовувати кілька типів очних крапель не менше 3 тижнів і уникати фізичних навантажень, особливо підйому, бігу та різких вигинів.

Лазерна хірургія катаракти

Лікар не використовує скальпель під час операції з видалення катаракти з використанням найсучаснішого лазера LenSx. З цієї причини можна вважати найменш інвазивною процедурою. Однак, пам’ятайте, що інші методи також пов’язані з мінімальним ризиком ускладнень. Лазерний промінь ріже, шліфує та допомагає точно видалити помутніння кришталика. Лазер LenSx – це найбільш щадний метод хірургії катаракти, який налаштовує лазерні промені на кожне око індивідуально.

Симптоми, що вказують на катаракту

На початковій стадії катаракти симптоми відсутні або можуть нагадувати короткозорість чи далекозорість (проте зір не коригується окулярами). Коли хвороба прогресує, ви бачите трохи розмите зображення, що особливо помітно, коли ви знаходитесь у дуже світлому приміщенні. Також буває двоїння в очах. Симптом, характерний для катаракти, – білуватий колір зіниці ока, який є результатом ураження так званого коркового та ядерного шарів ока.

Як захистити очі?

Доповніть свій раціон антиоксидантами (їх найбільше в чорниці, малині, ожині, чорниці). Забезпечте багато вітаміну А (у яєчних жовтках, олії, овочах, горіхах) та вітаміні С (найбільше в силосі, цитрусових). Дослідження показують, що у людей з катарактою у крові міститься до 50 разів менше вітаміну С, ніж у здорових людей.

Виходячи на вулицю в сонячний день, надягайте сонцезахисні окуляри, обов’язково із сонцезахисним кремом та сертифікатами безпеки. Тільки вони обмежують доступ УФ-променів до очного яблука.

Бережіть очі, коли страждаєте на порушення обміну речовин – діабет, атеросклероз, ожиріння.

На думку багатьох офтальмологів, катаракта спричинена так званим окислювальним стресом. Скупчення вільних радикалів призводить до помутніння кришталика ока та погіршення зору. Антиоксиданти можуть звернути назад окислювальний стрес і позбутися вільних радикалів. Таким чином, поживні речовини необхідні для запобігання катаракті. Нижче наведено поради, як лікувати катаракту.

Як лікувати катаракту? Які процедури для очей урятують ваш зір?

Касторове масло

Касторове масло – один з найефективніших натуральних засобів від катаракти. Він дуже багатий на антиоксиданти, особливо вітамін Е, вітамін С і жирні кислоти. Багато людей, які страждають на катаракту, досягли відмінних результатів за допомогою касторової олії. Як використовувати олію? Просто закапайте пару крапель касторової олії в кожен куточок ока на ніч перед сном.

Лікування має тривати 3-6 місяців, щоб катаракта зникла, а зір відновився. З метою безпеки використовуйте відповідне сертифіковане масло холодного віджиму.

Кокосова вода

Кокосова вода також ефективна при лікуванні катаракти, глаукоми та дегенерації жовтої плями. Вода чи сік містять потужні антиоксиданти, які швидко знищують вільні радикали. Він також містить велику кількість магнію, калію та інших поживних речовин, які допомагають послабити кришталик та знову стати прозорим.

Як використовувати кокосову воду? Кокосова вода або кокосовий сік повинні бути свіжими з молодих фруктів, а не з стиглих (це важливо). За допомогою піпетки капніть по 3-4 краплі води в кожне око, потім ляжте і прикладіть теплий компрес до очей. Залишіть компрес на 10 хвилин.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *