Як завести мотоблок

Абсолютно будь-який мотоблок є досить складним механізмом. А іноді навіть і цілу сукупність різноманітних складних механізмів. І коли мотоблок запускається на ці механізми, виявляється дуже великий рівень навантаження. І якщо не знати, як запустити мотоблок правильно, то він дуже швидко вийде з ладу і доведеться купувати нові запчастини https://agrotech-trading.com.ua/zapchasti-motobloka.html. Тому дуже важливо знати як правильно запустити мотоблок. Про цю і йтиметься у пропонованій вашій увазі статті.

Підготовка до запуску мотоблоку

Процес підготовки до запуску мотоблоку складається з наступних етапів:

  1. Перевірка рівня олії. Деякі моделі мотоблоків оснащені спеціальними датчиками масла, які унеможливлюють запуск агрегату, якщо рівень масла є недостатнім. Деякі ж різновиди мотоблоків можна завести навіть за низького рівня масла. Однак це зрештою може призвести до досить плачевних наслідків.
  2. Затока палива. Деякі моделі мотоблоків можна заливати виключно розбавлене паливо. У яких пропорціях це слід робити, зазвичай йдеться в інструкції до конкретної моделі мотоблока. Однак особливо обережним слід бути з дизелем. Якщо ви будете використовувати літнє паливо для мотоблоку взимку, це може призвести до засмічення паливопроводу.
  3. Перевірка з’єднань.
  4. Налаштування з’єднань.
  5. Регулювання газу, зчеплення, а також керма таким чином, щоб вони рухалися якомога плавніше.

Як завести мотоблок

Правила запуску мотоблоку

Якщо ви збираєтеся здійснювати запуск мотоблока з двигуном бензинового типу, то перше, що вам необхідно буде зробити, це перевести важіль підсмоктування в положення “запуск”. Потім вам необхідно буде відкрити бензиновий кран, після чого кілька разів смикнути стартер. Далі можете включати запалення та спробувати смикнути стартер ще раз. Переважна більшість випадків після виконання цих дій мотоблок запускається. Якщо у вас мотоблок зі стартером електричного типу, то для його запуску достатньо буде тільки його включення.

Якщо у вас мотоблок із двигуном дизельного типу, то процес його запуску здійснюється трохи по-іншому. Спочатку необхідно буде повністю переконатися у тому, що у паливопроводі повністю відсутнє повітря. Щоб дізнатися про це, відкрийте паливний кран, а потім відкрутіть з’єднання подачі аж до форсунки. Коли ви відкручуватимете з’єднання, обов’язково дочекайтеся початку витікання з нього палива. Після чого відкрийте всі крани і переведіть газ в середню позицію. Потім вам необхідно буде вичавити та прокачати декомпресор кілька разів поспіль, притримуючи його пальцем. Далі декомпресор мотоблока дизельного типу необхідно повернути у вихідне положення. Після чого знову натисніть на нього один раз і різко смикніть стартер. Як правило, мотоблок із двигуном дизельного типу після всіх цих маніпуляцій відразу ж запускається.

Як завести мотоблок

Що ж до запуску мотоблока без стартера, то цей процес необхідно здійснювати відповідно до таких правил:

  • Зняття стартера з мотоблоку.
  • Пропускання мотузки через стінку металевої деталі на тому місці, де має бути стартер із подальшим закріпленням її вузлом.
  • Обмотування троса навколо металевої деталі кілька разів таким чином, щоб довжина його залишку становила не більше сорока сантиметрів.

Для запуску двигуна достатньо буде лише сильно смикнути за мотузку таким чином, щоб вона повністю витяглася. Однак мотузка в жодному разі не повинна залишатися в деталі. З цієї причини цю процедуру доведеться повторювати кілька разів. Намотування мотузки на руку або на будь-які предмети в жодному разі не допускається. В іншому випадку можливі досить тяжкі травми.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *