Чому набрякають ноги?

Одне з найчастіших питань флеболога – чому набрякають ноги у жінок. Насправді набрякати ноги можуть і у чоловіків, але внаслідок особливостей жіночого організму, гормонального фону та способу життя з набряклістю ніг частіше стикаються саме жінки.

Якщо ви звернули увагу на те, що до вечора у вас почали з’являтися набряки на ногах, це привід прочитати цю статтю https://moe-misto.cv.ua/zasobi-vid-nabryakiv-nig-sechoginni-preparati-efektivni-tabletki-legki-liki-ukoli/. З огляду на те, що причин набряків ніг не мало, візит до флеболога відкладати не варто. Своєчасне лікування допоможе запобігти неприємним наслідкам.

Чому в спеку набрякають ноги?

Влітку набряки ніг посилюються. Невелика набряклість у тілі в спеку нормальна, оскільки організм перебудовується, щоб убезпечити себе від перегріву. Ця перебудова полягає у розширенні судин, щоб пропускати по них більше крові. Однак ті, хто страждає на захворювання вен або перебуває в групі ризику, відчувають серйозний дискомфорт.

У спеку наша кров стає густішою, потім ми втрачаємо рідину, як наслідок, відтік крові вгору по венах сповільнюється, викликаючи набряк. Набряклість може локалізуватися не тільки в районі гомілок і щиколотки, може «опухати» і вся стопа, через що одягнути улюблену пару взуття може бути проблематично.

Чому набрякають ноги при сидячій роботі?

Багатогодинна сидяча робота може не тільки призводити до набряків, а й проблем з хребтом. Багато сидіти – шкідливо! Наш організм створений для руху, тому навіть за умов роботи, тривалого перельоту чи поїздки потрібно рухатися.

У сучасному світі набирають популярності професії, які вимагають багатогодинного сидіння за комп’ютером. Це не дивно, багато хто хоче зручності у вигляді віддаленої роботи. Однак сидяча робота може призвести до проблем зі здоров’ям, зокрема до утруднення венозного відтоку, оскільки фізичної активності стає менше, і ми, не помітивши, можемо просидіти практично нерухомо кілька годин поспіль.

Чому набрякають ноги?

Чому набрякає лише ліва (або права) нога?

Причин, через які набрякає лише одна нога, не мало. Але вихід той самий: потрібно якнайшвидше звернутися до флеболога, щоб виключити (або розпочати лікування) тромбозу глибоких вен.

Причини набряку:

  • сидяча робота чи робота на ногах;
  • тривала подорож сидячи машиною, в поїзді, літаку;
  • порушення білкового обміну;
  • розтягування, вивих чи пошкодження зв’язок;
  • спекотна погода;
  • зміна різниці тиску в тканинах та судинах;
  • тромбоз глибоких вен;
  • зловживання алкогольними напоями;
  • патології серцево-судинної системи;
  • пошкодження гомілковостопного суглоба.

Чому набрякають ступні ніг?

Набряк стоп можна спостерігати візуально. Якщо ви страждаєте набряклістю, то, напевно, стикалися з тим, що звична пара взуття тисне або впивається в шкіру. Іноді при великому набряку від красивих босоніжок доведеться відмовитися зовсім, тому що стопа може просто не влізти в них.

Варикоз, як правило, проявляє себе в ділянці гомілки. Набрякає область від щиколотки і до коліна. Набряклість стопи при варикозі не характерна, хоч і не виключається.

Лімфідема або лімфостаз – патологія лімфотичної системи, яка може бути як уродженою, так і набутою. Характеризується вираженим набряком м’яких тканин, наприклад рук чи ніг. Набряк утворюється через порушення відтоку рідини (лімфи). При лімфідемі характерна набряклість стопи та пальців ніг.

Набряклість стопи виникає через затримку рідини в тканинах. Якщо це сталося, то обов’язково потрібно звернутися до фахівця. Подібні набряки можуть бути симптомами серйозних захворювань.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *