Електромобіль чи ДВЗ: що краще?

Незважаючи на те, що електромобілі стрімко набирають популярність, все ж таки питання про те, краще вони, ніж класичні автомобілі з двигуном внутрішнього згоряння, чи ні, все ще не закрито. Адже обидва варіанти мають свої переваги та недоліки, тому перед вибором автомобіля необхідно ретельно зважити всі фактори. І сьогодні ми докладніше поговоримо про те, які переваги та недоліки має електромобіль та машина з ДВС. А якщо ви хочете більше почитати про транспорт з електричним двигуном, ласкаво просимо на сайті: https://e-auto.in.ua/ .

Переваги електромобіля

Найголовніша позитивна риса електромобіля – це їхня екологічність. Вони не викидають шкідливі речовини в атмосферу, що є безперечним аргументом на користь їхньої покупки. Також є такі явні позитивні сторони електромобілів:

  • Економічність. Зарядка електромобіля обходиться дешевше за заправку класичного автомобіля.
  • Безшумність. Електромобілі працюють безшумно, що добре як для тих, хто сидить у салоні, так і для тих, хто знаходиться на вулиці. Відповідно, зменшується рівень стресу.
  • Низькі витрати на обслуговування. Електромобілі не мають багатьох деталей, які присутні в автомобілях з двигуном внутрішнього згоряння, що зменшує витрати на обслуговування. До речі, багато людей відмовляються від покупки автомобіля не тому, що не мають грошей безпосередньо на його придбання, а через небажання витрачати багато грошей на його утримання. У випадку з електромобілем цей недолік не настільки сильно виражений.
  • Висока ефективність. Електричні двигуни мають вищий ККД порівняно з двигунами внутрішнього згоряння.
  • Швидкий розгін: електромобілі мають високу потужність та момент, що забезпечує швидкий розгін та високу динаміку.

Та й загалом, електромобілі використовувати набагато зручніше, ніж класичні автомобілі із двигуном внутрішнього згоряння.

Заряджання електромобіля можливе як удома, так і на громадських зарядних станціях, що забезпечує зручніше використання порівняно з необхідністю постійної поїздки на заправку.

чи надійні електрокари

Переваги автомобіля з ДВС

Один із суттєвих недоліків електромобілів – це обмежена дальність ходу на одному заряді. По цій частині машина з двигуном внутрішнього згоряння має істотну перевагу. Вона може проїхати більше кілометрів без необхідності додаткової заправки.

Також варто відзначити такі плюси автомобілів із двигуном внутрішнього згоряння:

  • Заправка машини ДВЗ займає набагато менше часу, ніж заряджання електромобіля, що зручно в умовах далеких поїздок.
  • На даний момент у більшості країн вже сформувалася досить розвинена інфраструктура заправних станцій для класичних машин, що робить використання таких автомобілів зручнішим.
  • Електромобілі можуть бути менш ефективними в холодних умовах через зменшення ємності акумуляторів, в той час як автомобілі з ДВЗ не страждають від таких проблем. Такі машини можуть спокійно їздити і при температурі -40, що є розкішшю для авто з акумулятором.
  • Автомобілі з ДВЗ внутрішнього згоряння можуть бути доступнішими за ціною для покупців, ніж електромобілі, які часто коштують дорожче.
  • Автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння можуть мати більшу потужність і динаміку, що є важливим критерієм для любителів швидкості та спортивного стилю водіння.

Не варто забувати ще й про те, що електромобілі, як правило, не мають такої гарної прохідності в порівнянні з авто, що мають двигун внутрішнього згоряння.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *